Week van de gezondheid

Doe de gezondheidscheck

Gezond leven is niet alleen voor u maar ook voor uw naasten belangrijk. Wanneer u gezond leeft, dan is de kans groter dat u ouder wordt. Het letten op uw gezondheid verlaagt de risico’s op hart- en vaakziekten. Wilt u weten of u gezond leeft? Doe dan via deze website de gezondheidscheck.

De Gezondheidscheck geeft jou meer inzicht in jouw gezondheid en hoe je die kunt verbeteren. De check is een initiatief van de website Persoonlijkegezondheidscheck.nl en bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:

Online vragenlijst

De vragen gaan over jouw leefstijl en gezondheid. Er wordt gevraagd naar je motivatie waarmee je je leefstijl zou willen veranderen. En belangrijker: hoe zou je zelf aan de slag willen gaan? Dit kan bijvoorbeeld zelfstandig, in een groep of met hulp van professionele begeleiding. Het is mogelijk om tijdens de check tussentijds te stoppen en op een later tijdstip weer verder te gaan.

Thuis testen

Ook kun je jouw Gezondheidscheck uitbreiden met aanvullende testen. Dit kan bijvoorbeeld met de checkbox. Met een vingerprik kun je meer inzicht krijgen in jouw cholesterolgehalte en bloedsuiker. De checkbox krijg je vervolgens opgestuurd, zodat je de test kan uitvoeren wanneer het jou goed uit komt. Uitbreiding van de Gezondheidscheck zorgt voor een nog duidelijker beeld over hoe jouw gezondheid eruit ziet.

Gezondheidsrapport + actiepunten

Wanneer je alle onderdelen hebt afgerond ontvang je het Gezondheidsrapport. In dit rapport zie je in één oogopslag wat je al goed doet en wat je nog kunt verbeteren. In het rapport krijg je verder praktische adviezen om gezonder te kunnen leven. Verder wordt je doorverwezen naar websites, hulpverleners of organisaties die je kunnen helpen bij een gezondere levensstijl.

Je kunt de Gezondheidscheck vaker doen, zodat je vooruitgang kunt zien!