Week van de gezondheid

Preventief tapen met sporttape tijdens het voetbal?

Om de gewrichten zoals van de knie of enkel te beschermen tijdens het voetbal kun je kiezen om preventief te tapen. Uit onderzoek is gebleken dat door preventief te tapen de kans op een blessure met 71% af neemt. Vooral het knie- en enkelgewricht zijn zeer kwetsbaar tijdens het uitoefenen van risicosporten zoals voetbal, hockey of handbal. Het minimaliseren van de kans op een blessure is van essentieel belang om een vrij gevoel te hebben tijdens het voetballen of bij andere sporten.

Preventief tapen met sporttape

Wanneer er sprake is van preventief tapen wordt vaak gebruik gemaakt van sporttape. Aangezien het aanbod van sporttape zeer breed is, is het aan te bevelen te kiezen voor kwaliteit. Wanneer je direct op de huid wilt gaan tapen is het raadzaam gebruik te maken van Leukotape Classic 3,75 cm. Leukotape is kwalitatief gezien verreweg de beste sporttape. Wanneer je kiest voor een goedkoper alternatief bevelen we je aan dit in combinatie met cohefix te gebruiken. Cohefix is een zelfklevend windsel, waar eenvoudig over heen te tapen is. Een goedkoper alternatief van prima kwaliteit is MSP Sporttape. MSP Sporttape kan uitstekend gebruikt worden in combinatie met cohefix. Kwalitatief minder goede tapes zouden minder goed op de huid kunnen plakken. Vooral bij het intapen van het enkelgewricht kan dit resulteren in blaren. Tevens kan de lijmlaag van een alternatieve tape zorgen voor huidirritatie.

Preventief tapen met kinesiotape

Tegenwoordig wordt kinesiotape niet alleen meer gebruikt om blessures te behandelen. Kinesiotape wordt steeds meer gebruikt om het knie- of enkelgewricht preventief te tapen. Vooral om verzwikkingen tegen te gaan zie je steeds meer dat hiervoor kinesiotape wordt gebruikt. Kinesiotape is  een elastische tape die een hoge mate van draagcomfort realiseert. Het prettige is dat kinesiotape niet alleen ter blessurepreventie gebruikt kan  worden maar ook voor de behandeling van blessures. Wanneer je problemen hebt met het enkelgewricht draagt de kinesiotape, met het principe ‘’24 uurs behandeling’’, bij aan een sneller herstel.

Sporten met een knie- of enkelbrace

Niet iedereen vindt het even aangenaam om preventief te tapen. Een andere optie zou kunnen zijn om gebruik te maken van een sportbrace. Een kwalitatief goede sportbrace ondersteunt en beschermt het gewricht. De sportbraces zijn van uitermate goede kwaliteit en biedt de optimale bescherming van het gewricht.

Bron: https://voetbalschoenenmetsok.nl/

(1041)