Week van de gezondheid

Gelukkig door een positief lichaamsbeeld

peronal-trainer

De tijd dat alleen mensen met maatje 34 de kans kregen om model te worden is voorbij. De afgelopen jaren kwamen de plussize modellen steeds meer in de aandacht. Er zijn de afgelopen jarenlopen jaar, zijn er in de modellenwereld veel tradities doorbroken. Voor het eerst verscheen er een vrouw met het syndroom van Down op de rode loper, wonnen transgenders modellenwedstrijden en kregen modellen met een handicap steeds meer kansen.

Personal coach inschakelen?

Sommige mensen willen wel gezonder gaan leven of een fitter lichaam krijgen, maar weten in veel gevallen gewoon niet hoe een en ander te realiseren. In dat geval kan het een optie zijn om een personal coach in te schakelen die je kan ondersteunen op weg naar fysiek en geestelijk welzijn. Onder begeleiding van een personal trainer kun je dan je fysieke en mentale conditie verbeteren. De trainer kan je dan coachen, voedingsadviezen en persoonlijke training geven om je sterker te maken. Het bedrijf Sterker dan Ooit uit Leiden is een bedrijf waar je dat kunt bereiken met behulp van een personal trainer.

Zelfacceptatie bij overgewicht

Deze trend geeft aan dat iedereen goed is zoals hij is. Door het door te zetten, zal het voor steeds meer mensen makkelijker worden om hun eigen lichaam te accepteren. Dit is iets dat erg nodig is in een maatschappij die focust op tekortkomingen in plaats van acceptatie.
Voor mensen met overgewicht is zelfacceptatie, en daarmee ook zelfvertrouwen, vaak ver te zoeken. Actief bezig zijn met gezonde voeding zorgt dat je er een groter bewustzijn voor creƫert. Deels is dat goed, want daardoor weet je beter welke voedingskeuzes je wel en niet kan maken en ga je daar meer naar handelen. Aan de andere kant kan dat bewust bezig zijn met voeding een confrontatie opleveren met jezelf. Tevreden zijn met je lichaam terwijl je het probeert te veranderen is namelijk niet makkelijk. Het feit dat je je lichaam probeert te veranderen, betekent vaak het afwijzen van een deel van de huidige ik, het afwijzen van je lichaam.

Accepteer jezelf

Daarom is het belangrijk dat er vanuit de maatschappij ook een boodschap van acceptatie wordt uitgezonden. Ook als je wat zwaarder bent, kun je mooi genoeg zijn om model te worden. Dat idee draagt eraan bij dat mensen met overgewicht zich wat zelfverzekerder kunnen voelen.
Iedereen is perfectly imperfect. Wees dus tevreden met je eigen lichaam, accepteer het zoals het is, ook al ben je bezig met afslanken. Niemand is immers perfect. Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit, want het leven is te kort om ongelukkig te zijn.

(58)