Week van de gezondheid

Ervaar de voordelen van een online apotheek

De online wereld is extra populair geworden sinds de pandemie, en niet zonder reden. Het was een veilige en handige manier om te shoppen en dat zagen we ook in elk aspect: kleine boetiekjes openden hun webshop en gingen zo verder met hun actie om lokale handelaars te steunen. Ook de grote online retailers boomden enorm en supermarkten boden services aan om boodschappen te kunnen ophalen. Online cursussen, online brillen passen of je TV in je woonkamer visualiseren, het kan allemaal. Wat we zagen is dat we kiezen om online te shoppen als het handig en efficiënt moet zijn: denk dus maar aan dagelijkse boodschappen of huishoudelijke apparaten, maar ook een online apotheek is gewoon veel handiger én discreter. Als we liever ‘gezelligere’ dingen kopen zoals cadeautjes of interieur spullen of als we een dagje wat solden willen meepikken, verkiezen we ‘offline’ winkelen.

De voordelen van een online apotheek

Net als bij een fysieke apotheek, zijn er bij de online apotheek altijd medewerkers aanwezig om advies te geven over bepaalde situaties of om informatie te geven over bepaalde medicijnen. Mycolog is bijvoorbeeld een medicijn dat bij de online apotheek verkrijgbaar is, maar waar je wellicht wel wat meer informatie over wil verkrijgen van een apotheker.

Mycolog is namelijk te gebruiken bij behandeling van bepaalde infecties aan de huid, veroorzaakt door bacteriën of schimmels. Wanneer je een huidinfectie hebt, is het dus fijn om te weten of je mycolog hiervoor kan gebruiken. Als dit zo is, kun je de mycolog daarna direct online bestellen en hoef je dus niet te wachten tot de apotheek open is.

Wanneer je iets online bestelt bij de apotheek, heb je het vaak de dag erna al in huis. Dit gaat dus een stuk sneller dan de apotheek bellen en wachten tot je het op kunt halen. Daarnaast scheelt het voor veel mensen dat de medicijnen thuis worden bezorgd, want niet iedereen kan even makkelijk naar de apotheek komen om medicijnen te halen. Voor deze mensen is online bestellen van medicijnen dus ideaal.

Mocht er onverwachts iets gebeuren, kun je bij de apotheek op internet terecht voor een snelle service. De apothekers en specialisten zijn altijd online, zodat je direct kan worden geholpen met jouw vraag of probleem. Het zijn erkende apotheken evenals erkende safeshops. Zo weet je zeker dat je eerlijk en professioneel geholpen zult worden.

(87)