Week van de gezondheid

Wat is cosmetica?

Cosmetica zijn alle producten die worden gebruikt voor de persoonlijke verzorging. Men denkt meestal alleen aan make-up en parfum, maar deodorant, scheerschuim, dagcrème, handcrème, tandpasta etc. zijn enkele voorbeelden van andere cosmetica, waar men niet vaak aan denkt als ze het begrip cosmetica horen. Kort uitgelegd: Met cosmetica zorg je ervoor dat je er fris en fruitig uit ziet en je houdt jezelf gezond.

Make-up, iedereen kent het! Maar wat is het nou precies?

Make-up betekent in het Nederlands maak op. Dat is wel heel toepasselijk want ment make-up maak je jezelf op. Vrouwen, soms ook mannen doen make-up op hun gezicht om zichzelf mooier te maken. Er zijn ook heel veel make-up artist, dat zijn mensen die professioneel make-up op kunnen doen. Er zijn verschillende make-up soorten, ik zal er hieronder een aantal uitleggen.
Foundation: Foundation is de basis van je make-up. Je doet foundation op je gezicht om een egale huid te krijgen. Het verbergt roodheid en oneffenheden. Foundation kun je in je hele gezicht aanbrengen. Er zijn verschillende foundations, voor verschillende huidtypes. Als je een normale huid hebt kun je alle soorten foundations gebruiken. Heb je een droge huid, dan moet je het beste een foundation op oliebasis kopen en het moet vloeibaar zijn. Voor een gecombineerde huid moet je een foundation hebben die de vettige zones van je gezicht verminderd en de droge zones hydrateert. Heb je een vettige huid dan is het beter om géén vloeibare foundation te gebruiken, maar een poederachtige.
Mascara: Mascara zorgt ervoor dat je wimpers voller en langer lijken. Er zijn nu allerlei verschillende kleuren mascara’s. Een voorbeeld van een goede mascara is de ELF-waterproof mascara. Dit is een zwarte mascara die ervoor zorgt dat je wimpers er mooier en langer uitziet. Elf make up is een goede oplossing als u op zoek bent naar make up die lang blijft zitten. Het ziet er niet overdreven uit en is waterbestendig.
Eyes Lips Face It is! (ELF)

Eyes Lip Face afgekort als ELF is een internationaal cosmetica merk gevestigd in New York. Ze hebben een website, maar verkopen het ook in winkels. In Nederland en België kun je ze alleen op internet bestellen helaas. Joseph Shamah en Scott Vincent hebben dit merk bedacht. Ze hebben make-up producten, maar ook gezichtsverzorging, badproducten etc. De prijzen zijn redelijk ‘goedkoop’ (Een mascara voor €5,00). Alle producten zijn dierenproefvrij en is dus diervriendelijk. Op www.dermarolling.nl kunt u de ELF producten bestellen.

(501)