Week van de gezondheid

Reisverzekering gevaarlijke sporten

Adventure Survival Verzekering

Reisverzekering gevaarlijke sporten

Of je nu op wintersport gaat in Zwitserland of op survival gaat in de Ardennen, het is ontzettend belangrijk om een goede reisverzekering te hebben. Een normale reisverzekering dekt namelijk niet altijd ongevallen. Ook is een goede sportuitrusting vaak ontzettend duur en wanneer deze beschadigd raakt kan dat soms net zo pijnlijk zijn voor de portemonnee als een harde val is voor je knie.

Enkele gevaarlijke sporten die normaal onder de standaarddekking van een reisverzekering vallen zijn bijvoorbeeld: abseilen, bergbeklimmen, zweefvliegen, ultralight vliegen, raften en kiten. Ook wanneer je gaat Skiën (en waterskiën) of een diepzeeduik doet is het sterk aan te raden om je polis even goed na te kijken. Het is een kleine moeite om een aanvullende dekking te nemen en het kan je een hoop ellende besparen.

Op de website kun je de premie zelf berekenen en indien gewenst direct een zogenaamde Adventure & Survival reisverzekering voor gevaarlijke, bijzondere en extreme sporten afsluiten. Met drie eenvoudige en snelle stappen kun je de verzekering al voor vanaf € 1,80 per dag afsluiten (Europadekking).

Bij reisverzekering-direct kun je zelfs vijf minuten van voor je vertrek nog terecht en om je verzekering af te sluiten. De polis krijg je direct in per e-mail en dan ben je meteen verzekerd voor gevaarlijke sporten in heel Europa, dit geldt zelfs voor je sportbagage, zelfs als deze gehuurd is!

Wat dekt de Adventure & Survival verzekering?

De extra dekking van dit pakket dekt onder andere: reiskosten, medische kosten, repatriëring, ongevallendekking, SOS-kosten, vervangend vervoer en verblijf, aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s) en beschadiging, verlies of diefstal van bagage. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die aan risicovolle dingen gaan doen, maar is ook geschikt voor kinderen en volwassenen die bijvoorbeeld naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Wanneer je buiten Europa op reist gaat kun je de normale kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Dan moet je kiezen voor werelddekking en dekking voor gevaarlijke sporten. Het verschil tussen de Adventure & Survival verzekering en een normale kortlopende reisverzekering is dat bij de eerste een aansprakelijkheids- en reisongevallendekking is opgenomen.

Vrijwel alle sporten die gevaarlijk zijn, of worden bestempeld als extreme sporten zijn gedekt (zie het totale overzicht op de website) maar mocht jouw sport er niet bij staan, dan kun je altijd even bellen om te bespreken of deze ook zou kunnen worden opgenomen. Er verschijnen steeds meer varianten op bestaande sporten en outdoor sporten met nieuwe namen dus het is verstandig om gewoon even contact op te nemen.

(137)