Week van de gezondheid

Het bestrijden van gewrichtspijn bij artrose

chiropractor

Artrose is een hele nare kwaal. Je gaat bewegingen die voorheen vanzelfsprekend waren op een pijnlijke manier voelen, en dat kan soms heel beperkend zijn in het dagelijkse leven. Zeker voor mensen die graag willen blijven bewegen en sporten.
Het is ook een ziekte die niet zomaar geneest. Artrose heeft te maken met het wegslijten van het kraakbeen in je gewrichten, waardoor deze stroever en dus vooral pijnlijker worden. En dit herstel je niet zo makkelijk, als het überhaupt te herstellen is. Dit hangt af van hoe ver de slijtage is.

Supplementen

Er zijn wel middelen die het slijtageproces kunnen tegenwerken. Zeker als je nog in een vroeg stadium zit van gewrichtsslijtage, en je merkt dat je bewegingen stroever, pijnlijker en misschien ook meer krakend worden, dan kunnen deze supplementen ervoor zorgen dat je een stuk minder last krijgt pijnlijke artrose.
De supplementen die je kunt slikken voorzien je lichaam van stoffen die worden gebruikt voor de aanmaak van kraakbeen. Je kunt je lichaam op die manier helpen om nieuw en gezond kraakbeen te produceren, daar waar het aan het wegslijten is.
De belangrijkste stoffen hierbij zijn glucosamine en chondroïtine. Dit zijn lichaamseigen en natuurlijke stoffen, die zelfs in hoge dosis geen enkele bedreiging vormen voor je lichaam. Bij het slikken van dit soort supplementen is de dosering en puurheid echter wel heel belangrijk, evenals de stoffen waarmee het wordt gemengd. Glucosamine kan het beste met sulfaat worden gemengd, zodat het goed opgenomen wordt door je lichaam. Ingrediënten van hoge kwaliteit zijn dus belangrijk als je je gewrichten het beste wil helpen. De betrouwbaarheid van de inhoud van supplementen die je bestelt, kan je goed zien als je naar de ingrediënten kijkt, en wordt ook gecontroleerd door onafhankelijke keurmerken.
Als je op een voordelige manier toch topkwaliteit glucosamine en/of chondroïtine wil bestellen, kan dit ook gemakkelijk online. De webshop van glucosamine.com gebruikt alleen de beste en meest pure ingrediënten van betrouwbare fabrikanten, en hun producten laten ze al jaren testen door onafhankelijke partijen, met vlekkeloze resultaten.

Chiropractie

Artrose is niet te genezen maar het slijtageproces kan door bijvoorbeeld chiropractie wel vertraagd worden en in sommige gevallen gestopt. Door een chiropractor kan namelijk de soepelheid en bewegingsvrijheid van de gewrichten tussen de wervels worden verbeterd. Bij een chiropractie behandeling brengt de chiropractor druk aan op het gewricht waardoor dus er meer bewegingsvrijheid voor dat gewricht ontstaat. Het gevolg daarvan is onder meer dat het gewricht minder neiging heeft om stijf te worden.

(78)