Week van de gezondheid

Wat is het soepdieet?

Het soepdieet is een crash dieet waarbij de maaltijd vervangen word door een soep. De soepen kunnen worden herkend aan de volgende dingen:

 • De soep bevat weinig tot geen vetten en calorieën.
 • Het zijn geen gebonden soepen.
 • Alleen mager vlees is toegestaan in de soepen.
 • Veel groenten in de soep en weinig vermicelli (Vermicelli bevat veel koolhydraten, hiervan kom je alleen maar meer aan.)
 • De soep klinkt zeker niet verkeerd, maar voedzaam is de soep niet. Dat komt omdat er weinig ingrediënten inzitten die echt vullend zijn. Vaak enkele minuten/uren na de soep krijgt u weer een hongerig gevoel. Helaas gebeurt dit na de meeste crash diëten.
   
  Gevolgen voor je gezondheid versus afvallen

  Welke verhouding zit er tussen dit dieet met betrekking tot het effect en wat doet het met u gezondheid? Een vraag die vaak doorslaggevend kan zijn om aan het soepdieet te beginnen.
  Als u serieus wilt afvallen dan is het soepdieet niet geschikt. De gevolgen voor u gezondheid zijn ook niet al te best. Als u het soepdieet gaat volgen krijg u te weinig vitamines en andere stoffen binnen, die het lichaam wel nodig heeft. Dat weegt niet op tegen het effect dat u snel enkele kilo’s per week zal verliezen. U zal het soepdieet moeten blijven volgen om het gewicht op pijl te houden. Wat inhoud als u stop met het soepdieet dan zullen de kilo er weer in no time aan zitten.
   
  Gezondere soepen om af te vallen?

  Is het wel mogelijk om met gezondere soepen af te vallen? U kan de soepen zeker voedzamer maken, dit kan door er meer ingrediënten aan toe te voegen. Hierbij kan u denken aan een goed gevulde groentesoep. Deze soep kan zeer voedzaam zijn. Maar het is raadzaam om variatie in je u voeding aan te brengen. Want als u alleen maar soepen neemt is het ook niet gezond. Het is verstand om ook af een toe een stuk vlees met aardappels te eten. U kan best af en toe een soep nemen, zolang u uzelf maar niet te kort er mee doet.
   
  Een soepdieet: wel of geen aanrader?

  Ondertussen is het wel duidelijk dat een soepdieet niet echt gezond is, hierdoor is het geen aanrader. Als u toch het soepdieet wilt proberen om van de korte voordelen te profiteren. Denk er dan aan om op tijd weer te stoppen met dit dieet. Ook raden wij u aan om veel af te wissel, dus de ene keer een soep en de andere keer een vaste voeding. Hierdoor krijgt u alle belangrijke lichaamsstoffen binnen. Het laatste wat u wilt, dat u lichaam gaat protesteren tegen u manier van afvallen. Wilt u afvallen en dat voor een langere periode dan kan u beter opzoek gaan naar een theoretische onderbouwd dieet. Hierbij raden wij diëten aan met koolhydraatvervangers en eiwitrijke voeding. Deze producten staan bekend om hun positieve eigenschappen betreft het verliezen van gewicht.

  Wil je meer lezen over afvallen? Ga dan naar www.vrouwenvanrijn.nl

  (87)