Week van de gezondheid

Ogen liften duur?

Ooglidcorrectie

Plastische chirurgie kent met allemaal en denkt vooral na over de cosmetische kant van deze manier van chirurgie. Geen wonder dat mensen dan ook denken dat dit duur is om te laten doen zoals bij borstvergroting of ogen liften.

Uiteraard zijn er ook medische noodzaken voor dit soort chirurgie dat het mogelijk maakt dat dit vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Kortom met een vergoeding uit de zorgverzekeraar kom je een heel eind.

Maar een ingreep als ogen laten liften is eigenlijk niet zo duur meer zoals voorheen. De behandelingen zijn verbeterd en makkelijker uitvoerbaar en hierdoor veel toegankelijker. Toch zal er heus wel een prijskaartje aan hangen, maar hoe hoog is dat?

Zorgverzekering

De kosten worden niet alleen bepaald door de uitvoering door een specialist maar ook het type behandeling speelt mee in de ooglidcorrectie kosten. Hierbij is de bovenooglidcorrectie de meest uitgevoerde behandeling in de hele plastische chirurgie.

Zoals eerder uitgelegd is de routine en verbeteringen in de behandeling voor het bovenooglid zodanig ontwikkeld dat het hierdoor veel toegankelijker is dan voorheen. En met een verwijzing van de huisarts zelf vergoedbaar door de zorgverzekeraar.

Je krijgt een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering als sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Met dit in acht genomen heb je recht op ooglidcorrectie vergoeding van de zorgverzekeraar. Hoe hoog deze vergoeding is verschilt per zorgverzekeraar.

Ooglidcorrectie Prijs

Als je de behandeling van een ooglidcorrectie als cosmetische ingreep laat doen ipv een medisch ingreep dan betaal je wel de volledige prijs en zul je dus de volle prijs betalen. De vraag blijft dus hoe hoog dit is.

Over het algemeen kan er gezegd worden dat de prijs per ooglid oploopt tot een aantal honderden euro’s en de prijs voor beide oogleden loopt op tot een kleine duizend euro. Dit is ongeveer de prijs waar je rekening mee dient te houden.

Uiteraard zijn er behandelaren die goedkoper aanbieden en dat kan om diverse redenen zijn om aantrekkelijker te zijn om zo meer opdrachten voor behandelingen binnen te halen. Maar begrijp dat dit ook de kwaliteit zou kunnen beïnvloeden. Check dus altijd de behandelaar na voordat je de behandeling gaat doen.

(144)