Week van de gezondheid

Overstappen van zorgverzekering?

ooglaseren

Jij wilt geld besparen! Dat wil je en daarom lees je even over het overstappen van zorgverzekering. Een wat saaie materie, maar zeker de moeite waard. De landelijke media berichtten er eerder al over. Nog nooit zijn zoveel Nederlanders overgestapt van zorgverzekering. Geloof ons, je bent zeker niet de enige die zoekende is naar oplossingen om geld te besparen. Woon je nu op jezelf en wil je wat geld opzij houden voor leuke dingen. Het liefst wil je niet betalen voor zorg waar je helemaal geen gebruik van maakt. Zo kun je zelf bepalen of je wel of geen fysiotherapie vergoeding bij je zorgverzekering wil afsluiten.

Overstappen kan voordelig zijn

Het overstappen van zorgverzekering is tegenwoordig net zo normaal als het halen van een biertje op de hoek. Elk jaar is het in november mogelijk om over te stappen naar een andere verzekering. Het is je vast wel opgevallen dat de maanden ervoor de zorgverzekeraars enorm veel werk maken van reclamecampagnes. Nadeel is alleen dat het kiezen van een zorgverzekering soms best wel wat tijd in beslag kan nemen. Tijd die je liever besteed aan, bijvoorbeeld, het halen van dat biertje. Toch hebben veel Nederlanders er de afgelopen jaren voor gekozen om zich te verdiepen in de materie.

Vergelijk goed de aanvullende verzekeringen

Wat overigens wel belangrijk is dat je er goed op let dat je nieuwe verzekering hetzelfde dekt als de oude. Zeker als je aanvullend verzekerd was. Denk bijvoorbeeld aan tandartskosten of aan speciale behandelingen als je ogen laten laseren. Ook het aantal behandelingen voor fysiotherapie dat wordt vergoed kan verschillen per verzekeraar. Door goed onderzoek te doen kom je in ieder geval goed beslagen ten ijs.

Waar moet je op letten?

Net zoals jij letten we op de kleintjes. De prijs is dus leidend. Wat betaal je maandelijks aan ziekte kosten. Van welke kosten maak je zelf gebruik? Heb je bepaalde medicijnen die je elke keer nodig hebt. Heb je veel lichamelijke klachten? Soms is het lastig om te voorspellen wat voor medische kosten je gaat krijgen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Je kunt ervoor kiezen om eigen risico hoog te zetten zodat je maandelijkse lasten veel lager zijn. Al moet je wel zeker zijn dat je eigen risico wel kan betalen op korte termijn.
Het is lastig en tijdrovend om alle goedkope zorgverzekeringen langs te lopen wat ze wel en niet aanbieden in hun basisverzekering. Dit kan namelijk ook erg verschillen tussen de verzekeraars. Gelukkig zijn er de vergelijkingswebsites. In ruil bieden deze vergelijkingswebsites de scherpste prijzen aan. Het voordeel van deze vergelijkingswebsites is dat je alles van tevoren kunt instellen wat je wensen zijn. Zo heb je in een keer een overzicht van de verzekeraars die aan jouw eisen voldoen.

(63)