Week van de gezondheid

Melatonine kopen

’s Nachts wakker liggen en met geen mogelijkheid in slaap kunnen komen is een ervaring die je niemand toewenst. Na een lange dag is het fijn om gewoon lekker in bed te kunnen gaan liggen en in een rustige, diepe slaap te vallen. Maar helaas lukt dit niet bij iedereen. En als de glazen warme melk, beschuitjes met kaas en rustgevende muziek geen effect meer hebben, is melatonine kopen een oplossing waar je wellicht baat bij kunt hebben.

Wat is melatonine?

Melatonine is een lichaamseigen stof. Dat betekent dat het een stof is die je lichaam zelf aanmaakt.
Het is een hormoon, dat, hoewel het bekend staat als slaaphormoon, nog veel meer dingen in je lichaam doet. Zo helpt het bij de spijsvertering en geeft het je lichaam ’s nachts herstel.
Melatonine wordt aangemaakt als het ‘s avonds donker wordt, waardoor je lekker kunt slapen. Bij sommige mensen echter wordt dit hormoon niet of niet voldoende aangemaakt, waardoor je ’s nachts wakker ligt. Daarom kun je melatonine kopen in de vorm van een pilletje, die je helpt om wel in slaap te kunnen vallen.

Bij wie kan melatonine nog meer effectief zijn?

Melatonine 5mg is niet alleen voor mensen met slaapproblemen. Ook kun je melatonine kopen als je bijvoorbeeld een kind met een slaapprobleem hebt die daarnaast een leerprobleem heeft, en het kan effectieve gevolgen hebben bij autisme of hersenverlamming. Ook blinde mensen kunnen baat hebben bij melatonine, zij hebben vaker last van een verstoord wakker- en slaapritme.

Waar kun je melatonine kopen?

Omdat melatonine een natuurlijke voedingsstof is en geen geneesmiddel, is het te krijgen bij een arts of apotheek zonder voorschrift. Het valt namelijk onder de voedingssupplementen die ook bij een drogist verkrijgbaar zijn, zo ook melatonine. Maar ook bij de supermarkt kun je melatonine kopen. Dat geeft al aan dat het gebruik er van (mits gedoseerd) niet gevaarlijk is.

(316)