Week van de gezondheid

Effectief afvallen doe je zo!

Elke vrouw kent bijna wel het probleem: afvallen. Altijd zijn er wel enkele (en soms wel meerdere) kilo’s die zij wil verliezen. Op internet staat het vol met praktische tips, programma’s en persoonlijk coaches die je allemaal kunnen helpen om je streefgewicht te bereiken. Maar hoe kun je nou effectief afvallen? Hieronder volgen een aantal belangrijke tips om effectief af te vallen.

Bij je voeding moet je vooral goed opletten met wat je wel en niet mag eten. Het is belangrijk dat je alleen gezonde vetten eet en voedsel met veel calorieën en bewerkt voedsel vermijdt. Drink gedurende de dag voornamelijk water of thee. Uiteraard kun je bij je ontbijt een kop koffie nemen, maar drink wel normale koffie. Een cappuccino of espresso bevatten vaak onnodige toevoegingen waardoor je snel weer kunt aankomen. Eet daarnaast fruit en onthoud dat fruitsappen geen vervanging hiervoor is. Probeer zoveel mogelijk thuis te eten en drink slechts af en toe een glas alcohol. Schrijf daarnaast op wat je de hele dag eet en drinkt, zodat je kunt zien of je dagelijks te weinig, genoeg of teveel eet.

Daarnaast zijn er nog een aantal praktische tips. Het is belangrijk om de laatste drie uur voordat je gaat slapen niet meer te eten. Eigenlijk moet je al na twee uur ’s middags minderen met calorieën. Het is namelijk zo dat je steeds minder gaat verbranden en hoe minder je verbrand, des te sneller kom je gewicht aan. Ondanks dat weekenden vaak een uitzondering is van het afvallen is het belangrijk om ook dan te controleren wat je eet. Uiteraard mag je natuurlijk wel eens wat lekkers nemen, maar zie het weekend absoluut niet om lekker te eten en drinken. Dan val je namelijk minder of helemaal niet af, terwijl je de hele week juist zo netjes bent geweest.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Het is belangrijk om bij het afvallen ook te bewegen. Hierbij moet je denken aan minimaal 30 minuten per dag. Dit betekent niet dat je dagelijks 30 minuten in de sportschool op de hardloopband moet staan. Je kunt hierbij ook denken om op de fiets te springen voor een boodschap of te wandelen naar de buurtsuper. En betrap jij jezelf er ook altijd op dat je liever met de lift dan met de trap gaat? Gooi het roer om en ga vanaf nu alleen nog maar met de trap.

Hierboven zijn enkele tips genoemd die je kunnen helpen met afvallen. Daarnaast zijn er nog een hoeveelheid hulpmiddelen die je bij het afvallen kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan garcinia cambogia. Deze vrucht komt uit Azië. Zo kun je snel en effectief afvallen. Er zijn daarnaast tal van andere mogelijkheden om je te helpen om effectief af te vallen. Veel succes met afvallen!

(50)